čtvrtek 20. října 2016

Ivuncův kuchyňský koutek Level2 18: Amerika, Itálie a zemáky

   V září jsme si dělali tematické večeře. Stačilo si vymyslet nějakou zemi a uvařit si nějakou její specialitu.

1. American night
Dostali jsme chuť na pořádný hambáče. Přípravu popisovat nebudu, protože myslím, že fotky mluví za vše. Není jenom vidět ta majonéza. Dva hamburgry na člověka byly opravdu hodně, tak jsme to dojídali ještě druhej den k snídani. Zapíjeli jsme to jako správní Amíci Coca colou a jako dezert byla višňová zmrzlina s čokoládou.

2. Notte Italiana 
Asi za dva dny jsme si vybrali Itálii. Udělali jsme si špagety, osmahli cibulku se slaninou a žampióny, přidali sýr, ozdobili petrželkou a zapili dobrým bílým vínem (teda dvěma - rulandským šedým a tramínem červeným).


Bramboračka 
Polévková mánie nás ještě neopustila, takže jsme zkoušeli i bramboračku. Podle receptu z internetů se má na oleji zpěnit cibule, přidat mouka a smažit dozlatova. Potom zalít asi 1,5l vody a uvést do varu. Přidat nakrájenou zeleninu (petržel, mrkev, brambory) a předem namočené žampiony (máme žampionovou mánii =)). Vařit do měkka, dochutit česnekem, solí, majoránkou a petrželkou.
Myslím, že to vypadá dobře ne? Chutnalo to taky tak. =)

 

Žádné komentáře:

Okomentovat