neděle 18. října 2015

Ivuncův kuchyňský koutek, Level2 11: Buřtguláš

Před měsícem začal nový semestr a s ním druhá desítka tohoto kuchařského seriálu obohacená o přízvisko "Level2". Stalo se tak z několika důvodů.
Prvním je fakt, že jsem svými pokusy o vaření nakazila přítele, který se chtěl s příchodem do Olomouce naučit vařit, jenom se sám bál pouštět do větších akcí (asi tak jako já). A pak nás napadlo spojit síly. Když nás bude víc, nebudem se bát vlka nic!
Zabralo to! A z toho vyplývá další důvod. Začali jsme si troufat na mnohem složitější jídla než jsou nudle s vajíčkem nebo špagety.

Jóža přišel s nápadem na buřtguláš, tak jsme zjišťovali recept. Nakonec jsme nějak splácali recept z domu s tím z internetů. Samozřejmě ještě s dalšími našimi úpravami.

Neměli jsme olej ani špek, tak jsme zkusili udělat cibulku na másle. Šlo to. Přidali jsme brambory na kostičky a koření - kmín, majoránku, nové koření, pepř, sladkou papriku. Chvilku se to restuje a pak podlije. Až do bublá, přihodí se buřty a zahustí hladkou moukou rozmíchanou v hrníčku ve vodě. Nakonec se guláš dochutí solí, přidá se bobkový list a dovaří.

První pokus dopadl v celku dobře. Možná líp než jsme čekali. Od té doby jsme buřtguláš vařili už třikrát. Podruhé jsme udělali cibulku na špeku a potřetí jsme ještě k tomu místo mouky na zahuštění použili jíšku.
Nejlíp se povedl asi 2. pokus. Pořád je co vylepšovat, ale nás to baví.


Žádné komentáře:

Okomentovat